BIOFACH - Pressrelease - Stark svensk närvaro på BIOFACH 2017 i Nürnberg

2017-01-25

Stark svensk närvaro på BIOFACH 2017 i Nürnberg

BIOFACH går en 15-18 februari 2017 i Nürnberg och är världens ledande mässa för ekologiska livsmedel. Här presenterar omkring 2 500 utställare från hela världen senaste nytt från den ekologiska branschen och bland utställarna återfinns även i år den svenska paviljongen SWEDEN Into Organic.

Paviljongen arrangeras av mässans svenska representant, Trade Fair Agency AB, i samarbete med KRAV och inför 2017 års mässa finns totalt 11 högintressanta företag representerade i paviljongen. Intresset för BIOFACH på den svenska marknaden är fortsatt stort och inom de kommande åren beräknas paviljongen växa, för att göra plats för det stora antal företag som visat intresse för att delta på mässan.

SWEDEN Into Organic välkomnar både KRAV-märka företag och företag med ekologiska produkter, för att möjliggöra för så många olika aktörer som möjligt att delta på mässan i ett svenskt sammanhang. Viktigt är dock att alla utställare lever upp till mässans mycket höga krav på ekologisk standard. Nytt för i år, i Sverigepaviljongen, är möjligheten att ställa ut i KRAVs "Skafferi", där produkter visas upp i mindre skala.

De som deltar i årets svenska paviljong är:

* KRAV Ekonomisk Förening
Sveriges mest kända miljömärkning för mat, uppbyggd på ekologisk grund med särskilt höga krav på djuromsorg, hälsa, socialt ansvar och klimatpåverkan. KRAV utvecklar reglerna för KRAV-certifierad produktion och informerar om och marknadsför KRAV-märkt mat.

* Alex & Phil - KRAV
Ärlig, ekologisk och rättvis barnmat! Tillagad bara av frukt, bär, äkta juice, havre, amarant, rapsolja och kryddor. Alex & Phil har ambitionen att göra genuint högkvalitativ barnmat som smakar hemgjord och som är minst lika nyttig som den man kan laga själv.

* Almnäs Bruk - KRAV
Jord- och skogsbruk som drivs med en ekologisk och hållbar värdegrund. Jordbruket är KRAV-certifierat och skogsbruket FSC-certifierat. På Almnäs Bruk finns även omkring 800 nötkreatur och man tillverkar mejeriprodukter däribland högkvalitativa ostar.

* Gotlandsägg - KRAV
Glada hönor värper godare ägg. Med en historia som började 1992 finns mycket kunskap om vad som krävs för friska höns och här produceras certifierade ekologiska ägg. Drivkraften för företaget är att ?alla ska ges möjlighet att köpa eko-ägg av högsta kvalitet från djur som mår bra.

* Roomi - KRAV
Ett ekologiskt, alkoholfritt, men framför allt gott alternativ till vin och annan alkoholhaltig matdryck. Roomi görs av vinbär och aroniabär. Företaget har bland annat valt att klimatkompensera sina transporter genom VI-skogen.

* Sackeus - KRAV Skafferiet
Företaget är en heltäckande kvalitetsleverantör med fullt fokus på fair trade, kvalitet och god smak. Fokus ligger på att etablera handel med små producenter i utvecklingsländer, för att stimulera utveckling och bekämpa fattigdom i drabbade områden. Sackeus för en kamp mot fattigdom och arbetar för en mer ansvarsfull konsumtion.

* Svenskt Butikskött - KRAV Skafferiet
Fokus ligger på svenskt kvalitetskött och man ser det som naturligt att jobba för god kvalitet, etik och hållbarhet; hela vägen från jord till bord. Företaget är Sveriges största leverantör av KRAV-märkt kött och har sin bas på Gotland. Man står även bakom varumärket Smak av Gotland.

* Berga Bruk - EKO
Berga Bruks filosofi innebär innovativa och goda äppeldrycker i olika smaker. Man utgår från äpplet och tillsätter inget socker i dryckerna. Råvarorna väljs efter säsong och de är alltid ekologiska och närodlade eftersom det gör gott för både kroppen och miljön. Berga Bruk är nu aktuella med sin dryck Folksoda som blivit känd genom filmen "Hundraettåringen som smet från notan och försvann".

* Frebaco Kvarn - EKO
Ett familjeföretag som sedan 1981 tillverkat högkvalitativa spannmålsprodukter. Här satsas stort på långsiktig hållbarhet i tillverkningen och man arbetar för att på bästa sätt bevara både det nyttiga och den goda smaken i råvarorna.

* Nordic Råbar - EKO
Trött på barer som smakar trä? Det var så Nordic Råbar började sin historia. Här tillverkas välsmakande, ekologiska, veganska, laktos- och glutenfria rawbarer. Ambitionen är att barerna ska vara på topp gällande smak och konsistens!

* Superfruit Scandinavia - EKO
Superfruit är nordens ledande varumärke inom superfruits, superfoods och raw foods. Sedan starten 2007 har man levererat naturliga och ekologiska produkter av högsta kvalitet, med garanterat ursprung och utan onödiga tillsatser.

Utöver utställarna i paviljongen SWEDEN Into Organic deltar även First Class Brands of Sweden på BIOFACH som enskild utställare.

* First Class Brands of Sweden
Fokus ligger på funktionella, goda, nyttiga samt gärna proteinberikade produkter där ledordet är "det man själv konsumerar vill man även dela med sig av till andra". Hälsotrenden ökar ständigt och det är här First Class Brands of Sweden kommer in med hälsosamma och funktionella produkter.

Parallellt med BIOFACH arrangeras VIVANESS - en av de mest etablerade mässorna för naturlig, ekologisk hud- och skönhetsvård. Här hittar man det svenska företaget Humble Brush, vilka under VIVANESS 2016 nominerades och vann utmärkelsen för "Best new Product".

* Humble Brush
Företaget tillverkar miljövänliga tandborstar av bambu, utvecklade för att vara biologiskt nedbrytbara, snygga och funktionella. Utöver själva produkten arbetar företaget med välgörenhet och skänker motsvarande produktionskostnaden för en tandborste, för varje såld tandborste. Humble Brush har vunnit flertalet utmärkelser världen över för sin innovativa affärsidé och produkt.

BIOFACH 2017 är en självklar mötesplats för aktörer inom ekologi och hållbarhet från hela världen. Mässan erbjuder en gedigen plattform för att knyta kontakter med kunder, leverantörer och samarbetspartners, samt möjliggör för företag att nå ut internationellt. BIOFACH 2017 erbjuder därtill ett gediget konferensprogram under temat "Mångfald och ansvar för vår gemensamma värld". Varje år besöker omkring 49 000 personer BIOFACH och mässan bevakas intensivt av världens media.

Mer information om alla utställare och BIOFACH finns på www.biofach.de.

Välkommen att kontakta oss för mer information.

E-post: marie.jaeger@tradefairagency.se
Telefon: 070 306 28 14

Marie Jaeger
Sverigeansvarig BIOFACH
Arrangör av SWEDEN Into Organic