BIOFACH JAPAN Pavilion september 2023

2023-07-18 | Nyheter

Nu finns möjligheten för svenska ekologiska producenter att nå den attraktiva Japanska marknaden med sina produkter genom att ställa ut i BIOFACH JAPAN Pavilion på GOOD LIFE FAIR 2023 (1-3 september 2023 på Tokyo Big Sight). Att ställa ut i paviljongen innebär ett smidigt och heltäckande koncept. Det finns möjlighet att själv vara på plats med en egen monter och personal, men även möjlighet att enbart visa upp en produkt utan att själva vara på plats på mässan.

GOOD LIFE Fair

ASAHI Shimbun, en av de största tidningarna i Japan, är arrangör av GOOD LIFE Fair. Mässan lockar höginkomsttagare och kvalificerade japanska handlare, grossister, återförsäljare, livsmedelstjänstköpare och myndigheter. En hög medieuppmärksamhet, 400 utställare och 25 000 besökare förväntas vid årets mässa.

Japans ekologiska marknad visar på stor tillväxt

Enligt Japan Organic Food Market Summary hade den japanska ekologiska livsmedelsmarknaden en total omsättning på 1,6 miljarder USD år 2021. Detta motsvarar en imponerande årlig tillväxttakt på 7,2% mellan 2016 och 2021. Förväntningarna är att marknaden kommer att vara värd hela 1,94 miljarder USD år 2026. Japans begränsade odlingsbara mark gör att efterfrågan på importerade ekologiska livsmedel och drycker är hög. Fler japanska konsumenter inser vikten av att bidra till Japans hållbara utvecklingsmål genom att införliva miljövänliga och hållbara varor i sin vardag och internationella ekologiska produkter anses vara av absolut högsta kvalitet. Den ekologiska marknaden förväntas få ytterligare positiva impulser när fler och fler stormarknadskedjor engagerar sig i den ekologiska handeln och den växande ekologiska e-handeln bidrar distributionen av ekologiska livsmedel över hela landet.

Kontakta oss för mer information och anmälan, så hjälper vi er vidare!