Fira Lekens dag den 25 april 2024!

2024-04-04 | Nyheter

Snart är det dags för lekens dag! Den 25 april firas en dag tillägnad den underbara världen av lek och glädje. Som representant för Spielwarenmesse, världens största leksaksmässa, vill vi understryka vikten av att fira leken. Särskilt i en tid där skärmar och digitala enheter lätt tar över vårt fokus. Leken är så mycket mer än bara en aktivitet för barn; den är en källa till kreativitet, inlärning och gemenskap. Genom leken lär sig barn att utforska världen, lösa problem och bygga relationer med andra.

Följande är ett citat från Lekens Dags hemsida om syftet med dagen: ”Att leka är roligt för både stora och små. Det är glädje, gemenskap och vänskap. Lek är lärande och motion. För ett barn är leken lika viktig som att få kramar, bra mat och sömn. Lek är absolut nödvändigt för barns personliga utveckling. Det är lätt att glömma bort leken i vår stressade vardag. Därför finns Lekens dag, för att påminna oss alla om lekens betydelse för barnen.”

Så låt oss gemensamt fira lekens dag den 25 april och påminna oss själva om att prioritera leken i våra liv. Låt oss skapa tid och utrymme för att låta våra barn vara barn och njuta av den enkla glädjen i lekens magi.

Läs mer här: www.lekensdag.com

Glad Lekens Dag!