NürnbergMesse firar 50 år!

2024-04-26 | Nyheter

Det är med glädje och stolthet som NürnbergMesse blickar tillbaka på sina 50 händelserika år. Inför jubileumsfirandet har mässarrangören grävt i arkiven och tagit fram intervjuer, bilder och dokument för att sammanställa en fullständig och levande överblick av historien. I boken Messe.Stadt.Nürnberg. kan vi läsa om hur Nürnberg var en viktig handelsstad redan under medeltiden; med sitt toppläge, hårt arbetande köpmän och många skickliga hantverkare. Efter andra världskriget låg staden i ruiner, men med en anda av förnyelse och vision byggdes staden upp till det vi känner den som idag: ett centrum för mässor. Nu kan vi alltså följa med på denna resa och läsa om viktiga milstolpar och händelser som inträffat sedan portarna till den nya mässanläggningen slog upp 1974. Det innebär etablering av nya mässor och internationelisering, men även utmaningar som den tuffa pandemin 2020.

We have grown not only through success, but also through major challenges. Spatially, economically, but above all humanly. Always with the ”spirit to grow” at heart.

På hemsidan 50 years Nürnbergmesse finns flera utdrag ur boken och annat intressant material i form av intervjuer och videoklipp. Vi får läsa om viktiga milstolpar och strategiska riktningar som företaget idag kan fira som en del av den stora framgången och expansionen. Idag är Nürnbergmesse en av världens topp 15 största mässarrangörer och har dotterbolag över hela världen, med totalt 100 mässor och konferenser i 11 städer globalt. Nürnberg har etablerat sig som ett viktigt centrum för affärsliv och fungerar som en motor för regionens industri. Mässarrangören ser ljust på framtiden med miljömedvetenhet och energieffektivitet som viktiga målsättningar. Vi på Trade Fair Agency är glada och stolta över att vara en del av den stora NürnbergMesse-familjen.

Läs, blicka tillbaka och var med och fira NürnbergMesse 50 år!