Reserapport från Kids India – Indiens ledande leksaksmässa

2023-09-05 | Nyheter

Den 31 augusti till den 2 september 2023 ägde den 8:e upplagan av Kids India rum i staden Mumbai, f.d Bombay. Staden är belägen på Indiens västkust och med sina 21 miljoner invånare räknas den till en av världens mest befolkningstäta städer. Kids India är Indiens största B2B-mässa inom leksaker, barnprodukter och sportartiklar och arrangeras av Spielwarenmesse India Pvt. Ltd., ett dotterbolag till Spielwarenmesse eG. Mässan erbjuder internationella leksaksföretag en idealisk ingång till en snabbt växande marknad.

I år hade mässan bjudit in en mängd internationella inköpare och Trade Fair Agency hade glädjen att välkomna två svenska företag representerade av: Johan Bergström från 4P AB och Petter Erikson från Micki Leksaker AB.

”Det har varit en kort, intensiv och givande vistelse här i Indien. Vi har blivit väldigt generöst omhändertagna och mässan har bjudit på många nya kontakter inom tillverkning men också varumärken med färdiga sortiment för distribution för Europa. Staden Mumbai (f.d. Bombay) kan närmast beskrivas som ett enormt trafikkaos av bilar, tuc-tucs och motorcyklar, detta är en upplevelse som man tar med sig hem. Mässans utställare rymdes i en ”normalstor” mässhall vilket antagligen är en mycket liten del av den enorma Indiska marknaden. Kul också att träffa branschkollegor från olika delar av värden, exempelvis på de gemensamma middagarna som ordnades för internationella inköpare.”

Johan Bergström
Partner på 4 Principles of Marketing Sweden AB (4P AB) som är distributör i Skandinavien

”Ett par väldigt intressanta och spännande dagar i Mumbai. Ett stort tack till arrangörerna för ett mycket bra omhändertagande och för chansen att få se och prata med Indiska utställare och träffa branschkollegor från hela världen. Unik upplevelse på många sätt som jag aldrig kommer glömma”

Petter Eriksson
Inköpare på Micki Leksaker AB

Mer information om Kids India: www.spielwarenmesse-eg.de/en/world-of-toys/market-india/